Bárnavad Kft Vadaskert

Vadászat

A Bárna Vadaskert 1999.-ben alakult, Nógrád megye Észak-keleti részén található. Vadaskertünk Salgótarjántól 15 km-re, a Mátra északi oldalának alján helyezkedik el ahol a nógrádi dombok és a Mátra összeér.A Bárna vadaskert hegyvidéki területe 500 hektár tényleges élő helyet biztosít a vad számára. A vegyes vadaskertben melyben gímszarvas, dámszarvas, muflon, őz, vaddisznó található, a Magyarországon vadászható mind az öt nagyvadfaj terítékre hozható.

Vadászat a Bárna vadaskertben

Vadász vendégeinknek saját járműveinkkel, ingyenesen biztosítjuk a terület bejárást, hivatásos vadász kíséretében.

Vadászatra vadászati szerződés megkötését követően van lehetőség. Vadászat minden esetben a szükséges és törvényileg meghatározott szabályok betartása mellett lehetséges. Vadászat csak hivatásos vadász kíséretében lehetséges, mely utasításainak betartása kötelező. A szabályok be nem tartása a vadászat felfüggesztését vonja maga után.

A vadászterületre történő belépés előtt a lábbelik és járművek kerekeinek fertőtlenítése törvényi előírás szerint kötelező, mely elősegíti a vadaskert faunájának higiéniai védelmét. A terület teljesen körbe kerített, belépés a főbejárat felőli aszfaltos úton lehetséges előzetes bejelentkezés alapján.

A vadaskert területén kamerás terült védelmi megfigyelés üzemel, melyet a területre történő belépéssel vendégeink elfogadnak.

A Bárna vadaskert önálló vadászati joggal rendelkezik, a vadaskertbe betelepített törzsállomány a Magyarországon található legjobb genetikai állományból származik. A törzsállomány szakszerű vadgazdálkodásának eredménye a jó minőségű trófeás vad.

Az egyéni bérvadászi szerződés megkötését követően a vadaskert biztosítja a vadászok számára a szakszerű, vadászias vadászati lehetőséget. 3.2km cserkelő úthálózat, igényesen kialakított és karbantartott nyitott és fedett magaslesek segítik az eredményes vadászatot.

Trófeás vadra foglalást a vadászati szezon megkezdése előtt 2 hónappal ajánlott leadni.

Vadhús értékesítés

Vadhús vásárlási lehetőséget nem csak vadászok számára biztosítunk. A vadhús higiénikus kezelésére nagy figyelmet fordítunk. Magaspályás zsigerlés után saját feldolgozóba kerül további feldolgozásra a vadhús.

A vadhús termékek elérhetősége vadászati szezon függő, elérhetőségeinken várjuk érdeklődésüket.

Vadász íjászat

Vadász íjászokat egész évben várunk a Bárna vadaskertbe. Kifejezetten vadász íjászoknak kialakított lőállásokkal és lesekkel nyújtunk optimális vadászati lehetőséget.

Trófeás vad

Trófeás vadra foglalást a vadászati szezon megkezdése előtt 2 hónappal ajánlott leadni.

Kényelmes Szállítás

Vadász vendégeinknek saját járműveinkkel, ingyenesen biztosítjuk a terület bejárást, hivatásos vadász kíséretében.