Pályázat

  • a kedvezményezett neve: „BÁRNA-VAD” Erdő- és Vadgazdálkodási Kft.
  • a projekt címe: „BÁRNA VADASKERT ÉTTEREM FEJLESZTÉSE.”
  • a szerződött támogatás összege: 15.270.500,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A „BÁRNA-VAD” Erdő- és Vadgazdálkodási Kft. 2021. májusában 15,27 millió forint európai uniós támogatást nyert Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent, „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiíráson. A 15,70 millió forint összköltségvetésű, Bárnán megvalósuló beruházás 1 db mángorlógép, 1 db hűtőpult, 1 db melegen-tartó pult, 1 db mosogatógép és 1 db 1200 literes hűtőszekrény és 3 db klímaberendezés beszerzésére, illetve egyedi gyártású nyílászárók beépítésére irányult. A projekt költségvetése tartalmazta a kötelező nyilvánosság biztosítás, a rezsiköltség és élelmianyag, valamint bérköltség támogatást is.

A BÁRNAVAD KFT 1999-ben alakult, ekkor hozta létre az akkori tulajdonos a Bárna Vadaskertet. Vadaskertünk Salgótarjántól 15 km-re, a Mátra északi oldalának alján helyezkedik el.

A VADASKERT alapítása óta azon munkálkodunk, hogy térség turisztikai célpontjává váljon. Az egész térség jelenleg legszínvonalasabb vendéglátó egységét működtetjük töretlen eredményességgel. Szeptembertől februárig tartó vadászszezonon kívül (márciustól szeptemberig) az aktív turizmus és az ökoturizmus szerelmesei, a számukra szervezett utak és a gyerekprogramok kiküszöbölik a szezonalitást – éttermünk egész évben látogatott.  Felnőtteknek szervezett kirándulások, természetjárás, kerékpáros túrák, szabadtéri rendezvények, sport rendezvények, versenyek, nyári táborokon és a szorgalmi időszakban, Erdei iskolai heteken résztvevő városi gyerekek is éttermünk vendégeivé váltak.

Éttermünkben igyekszünk helyi alapanyagokból, a környékre jellemző ízekkel megismertetni vendégeinket. Büszkék vagyunk arra, hogy konyhánkon a helyben terítékre hozott vadból frissen, sousvideált és smooker BBQ ételek készülnek. Szezonálisan igyekszünk bemutatni a tájegység ízeit.

Évről-évre fejlesztettük éttermünket, melynek következő lécsőjeként konyhai gépek, éttermi berendezések beszerzését, ezáltal szolgáltatási színvonalának fejlesztését elindítását határoztuk el.

A projekt 1 db mángorlógép, 1 db hűtőpult, 1 db melegen-tartó pult, 1 db mosogatógép és 1 db 1200 literes hűtőszekrény és 3 db klímaberendezés beszerzésére, illetve egyedi gyártású nyílászárók beépítésére irányult. A gépek, berendezések hozzájárulnak vállalkozásunk üzembiztos működéséhez, létszám megtartási kötelezettségünk teljesítéséhez, eredményeink javulásához. A projektünk tartalmazza a betanítás időszakában 2 munkatársunk bérköltségét, illetve a kötelező nyilvánosság megvalósítás, illetve az élelmi anyagok beszerzésének, illetve a rezsi költség elszámolását is.

Fejlesztésünk legfőbb célja versenyképességünket megtartása és piaci részesedésünk növelése. A
fejlesztésnek köszönhetően növekszik a vevői megelégedettség, mely hozzájárulhat további üzleti kapcsolatok kialakításához, a meglévőek bővítéséhez. A fejlesztés hozzájárul a 2021. január hónapban meglévő 9 alkalmazott létszám megtartásához, legalább 2 új dolgozó felvételéhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Projektazonosító: GINOP-1.2.9-20-2021-00152

• a projekt befejezési dátuma : 2022. december 14.

• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00152

Korábbi pályázataink

• a Kedvezményezett neve: “BÁRNA-VAD” Erdő- és Vadgazdálkodási Kft.
• a támogatott projekt címe: BÁRNA-VAD PANZIÓ 3* – Vadász és Üdülőház
szolgáltatásainak bővítése – minőségi fejlesztése
• pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00706
• a szerződött támogatás összege: 28.000.000,- Ft
• a támogatás mértéke (%-ban): 70%
• a támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
A BÁRNA-VAD Kft. az általa üzemeltetett 3126 Bárna, Vadaskert dűlő 19/5. szám (019/5 hrsz.) alatti 225 Ha-os, teljesen körbekerített, önálló vadászati joggal rendelkező, VADASPARK területén, a panzió fejlesztését valósította meg.

A fejlesztés célja a Panzió 3*-gal való minősítés szerinti működés feltételeinek megteremtése:
– a wellness egység (medence és jakuzzi) kialakításával – szolgáltatások bővítése,
– a rendezvényház kialakítása, korszerű konyhai eszközök és esztétikus éttermi bútorzat beszerzése a vendéglátás területén – meglévő szolgáltatásaink színvonalának emelése,
– a biztonsági rendszer kiépítésével, a WI-FI bevezetésével minden szobába és egy akadálymentes szoba kialakításával a komfortfokozat emelése,
– a fűtéskorszerűsítéssel és a használati meleg víz előállítást segítő, napkollektor felszerelésével az üzemeltetési költségek csökkentése valósul meg.

Az új szolgáltatásaink mozgáskorlátozottak, nagycsaládosok és nyugdíjasok, valamint a vadászok, túrázók, kerékpáros turisták, egészségturizmusban résztvevők számára biztosítanak tökéletes pihenési, kikapcsolódási lehetőséget.

• a támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.01.13.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”

BárnaVad Kft. pályázat